Monday, November 10, 2008

sebze corbasi


bu corbaya kereviz ilave edenlerde var. ama maalesef kereviz bizim evimizde pek sevilmiyor. ama kerevizlisini yedigimde her zaman cok hosuma gitmistir. sizede tavsiye ediyorum.. ozellikle de cocuklariniz icin hazirliyorsaniz...:)
malzemeler:
bir sogan
iki kabak
iki havuc
iki patates
iki bardak sut
iki yemek kasigi un
iki yemek kasigi tereyag
bir tutam dereotu

yapilisi:
sogani tereyaginda kavuralim. un ilave edip kavurmaya devam edelim. uzerine sut bir bardak kadar da su ilave edelim. kaynamaya baslayinca rendeledigimiz sebzeleri ilave edelim. sebze taneleri yumusayinca blender ile pure haline getirelim. ben biraz taneli birakiyorum. kivamini su ilave ederek ayarlayalim. biraz daha kaynattiktan sonra ince kiyilmis dereotunu karistiralim ve ocagimizi kapatalim. dereotu ve rendelenmis kasar peynir ile servis yapalim.

1 comment:

Anonymous said...

ee yeni biseyler yok mu?? sana kahvaltiya gelmeyi ozledim biliyor musun, ya da en azindan kahveye... keske yakinda olsaydiniz...........M.A.