Tuesday, July 8, 2008

Anneannemin Mercimek Corbasi



Bizim adetlerimizde yemege once corba ile baslanir. Mercimek corbasi da makbul corbalardandir hani.. bende tariflerime anneannemin mercimek corbasi ile basliyorum. Umarim coookk begenirsiniz :)


Malzemeler: Kucuk boy bir sogan

1 havuc

1 patates

1 su bardagi kirmizi mercimek

4 yemek kasigi tereyag

2 yemek kasigi un

Tuz

Hazirlanisi: Tencereye robottan gecirdiginiz sogani, havucu, patatesi ve yikayip suzdugunuz mercimekleri alin. Uzerini bir miktar cikacak kadar su ilave edin. Mercimekler pisene kadar kaynatin. Iyice sogumadan blender dan gecirin. Tekrar ocaga koyup kaynamasini bekleyin. Ayri bir yerde tereyaginda unu kokusu cikana kadar kavurun. Ocakta kaynayan corbanin icine ilave edin ve topak olmamasi icin hizli hizli karistirin. Tuzunu ilave edin ve kivamini ayarlayin. Dilerseniz corbanizi et suyu ile de hazirlayabilirsiniz. Uzerine kizarmis tereyagi veya benim gibi kizarmis kitir ekmeklerle servis yapabilirsiniz.



No comments: