Tuesday, July 15, 2008

Karnibahar Kizartmasi


Aslinda niyetim tariflerimin arasini fazla uzatmamakti ama Turkiye`den gelen misafirimizle birlikte kucuk bir tatil molasi verdik. Boylece karnibahar kizartmasinin tarifide gecikti iste :) Neyse, cocuklarla birlikte tatilimin cok guzel gececeginden pek umudum yoktu ama korktugum kadar olmadi cok sukur. Hep birlikte guzel bir kac gun gecirdik.

Esim karnibaharin yemegini pek sevmez. Ama kizartamasini cocuklarimda, esimde cok seviyorlar..

Malzemeler : Kucuk bir karnibahar

2 Yumurta

2 Yemek kasigi un

Tuz

Kizartmak icin sivi yag

Servis icin sarimsakli yogurt

Hazirlanisi: Karnibahari guzelce yikadiktan sonra uzerine cikana kadar su ile bir tencerede kaynatin. Iyice pismemesine dikkat edin, yoksa kizartirken dagilir. Biraz yumusadiktan sonra suyunu suzun ve karnibahari dal dal ayirin. Ayri bir yerde yumurtalari, unu ve tuzu cirpin. Karnibaharlari yumurtaya bulayarak kizgin yagda kizartin. Sarimsakli yogurt ile sicak olarak servis yapin.

1 comment:

h said...

siten hayirli olsun canim. ben de takip edecegim merakla.. hani zeytinli bir borek yapiyordun ya, onun tarifini isterim. Basarilar, Houston'dan sevgiler...
M.A.