Thursday, July 17, 2008

Sakizli Muhallebi


Cocukluk yillarimda canim annem cok sik yapardi bu muhallebiyi. Ozellikle sicak yaz gunlerinde pek makbule gecerdi. Bende ara sira canim isteyince hazir paket muhallebilerden yapiyordum. Ama tabii evde yapilmisa hic benzemiyorlar. Gecenlerde yemek sitelerini gezerken www.soframiz.com adresinde hale hanim yapmis. Yalniz bu tarifte pirinc unu kullanilmis. Ben annemin kullandigini hatirlamiyorum. Ama yinede beni gecmise goturdu bu tatli...

Malzemeler:

1 Litre sut

2 Yemek kasigi pirinc unu

3 Yemek kasigi un

1 Su bardagi toz seker

1 Yemek kasigi tereyag

1-2 Adet damla sakizi

Yapilisi : Damla sakizi haric butun malzemeleri bir tencereye koyun ve karistirarak muhallebi kivaminda pisirin. Ocagi kapatmadan damla sakizlarinida ilave ederek eriyene kadar karistirin. Daha sonra mikserle uzeri goz goz oluncaya kadar cirpin. Ne kadar cok cirparsaniz o kadar guzel oluyor. Servis kaselerine bosaltip istediginiz sekilde susleyin.

2 comments:

sümeyra said...

Ellerine sağlık,çok güzel görünüyo bende en kısa zamanda deniycem,birde benim annem bu tatlının üzerine dondurma koyup servis yapardı.Öylede güzel olabilir.
Güzel yemek tariflerinin devamını sabırsızlıkla bekliyoruz.

sümeyra

Cahit said...

Mukemmel olmus.... Mmmmm.