Tuesday, July 22, 2008

Carsaf Boregi


Bu zahmetli ama bir o kadarda lezzetli boregi annecigimle birlikte yapardik. Ama bu defa esimle birlikte yaptik :)
Malzemeler:
Hamuru icin:
3 Su bardagi un
1 Su bardagi su
Tuz
Ic harci icin:
Dilediginiz sekilde hazirlayabilirsiniz. Ben pirasali yaptim. Bunun icin;
1 Orta boy sogan
3 Demet pirasa
1 Yemek kasigi salca
Tuz, karabiber
Yapilisi:
Un, su ve tuz ile kulak memesi yumusakliginda hamur elde edelim. Hamurun kivamini un ya da su ilavesi ile ayarlayalim. Hamurdan yumurtadan biraz buyuk bezeler yapalim. Bu bezeleri pasta tabagi buyuklugunde acalim. Yaglanmis tepsiye yanyana siralayalim. Actigimiz hamurlarin uzerinin kurumamasi icin yag surelim. Hamurlarin kendini salmalari icin yarim saat kadar bekleyelim.
Bu arada icini hazirlayalim. Bunun icin, yemeklik dogranmis sogani sivi yag ile biraz pisirelim. kucuk kucuk dogranmis pirasalari ilave edelim. Pirasalarda oldukten sonra salcayi ilave edip biraz daha kavuralim. En son tuzunu ve karabiberini ilave edelim.
Masamizin uzerine serdigimiz sofrabezinin uzerine actigimiz hamurlardan birini alalim. Hamuru her tarafindan esit sekilde mumkun oldugunca delmeden ve mumkun oldugunca ince acalim. Uzerine biraz yag gezdirirseniz daha kolay acilir. Iste burda ikinci kisinin yardimina ihtiyac duyabilirsiniz. Hamuru siz kendinize dogru cekerken karsinizdaki kiside kendine dogru cekerse acma islemi daha kolay olur. Hazirladiginiz ic harcini actiginiz hamurun uzerine serpistirelim. En son sofra bezinin bir kenarindan kaldiralim ve hamuru rulo olacak sekilde yuvarlayalim. Sonrada dolama borek seklinde tepsiye siralayalim. Ve boregimizi firina verelim.
Ayri bir yerde 3 kasik yogurt, 2 yumurta sarisini cirpalim. 15 dakika sonra boregimizi firindan cikarip bu harci uzerine surelim ve yaklasik bir saat daha pisirelim.

No comments: