Sunday, August 3, 2008

Kalpli Kurabiyeler




Cumartesi gunu sevgili Didem bizleri kahvaltiya davet etti. Bende eli bos gitmek istemedim. Bu kurabiyenin tarifini cok uzun zamandir takip ettigim http://www.portakalagaci.com/ adresinden aldim. Ben sekillerini degistirip yaptim. Sevgili Hatice hanim bu kurabiyeleri tirtil uclu krema torbasindan sikarak hazirlamis. Sekilleri kadar tadi da guzel olan bu kurabiyeler biraz fazla yag iceriyor. Bu sebeple zevkle yapiyorsunuz ama ayni zevkle yiyemiyorsunuz..




Malzemeler: 250 Gr. margarin


2 Cay bardagi siviyag


3 Cay bardagi pudra sekeri


1 Cay bardagi yogurt


Aldigi kadar un


Istediginiz bir cesit recel


Cikolata sosu


Ince cekilmis ceviz, yesil fistik, hindistan cevizi vs.


1 Paket kabartma tozu




Yapilisi : Karistirma kabinda un ve kabartma tozu haric butun malzemeleri karistirin. Bir miktar un ve kabartma tozunu ilave edin. Unu azar azar ilave ederk elinize yapismayan bir hamur elde edin.


Hamuru un serptiginiz tezgah uzerinde merdane ile cok kalin olmayacak sekilde acin. Kalin olmasin cunku daha sonra aralarina recel surup yapistiracagiz. Actiginiz hamurunuzu kalp seklindeki kurabiye kalibinizla kalpler kesin. Kalibiniz yoksa cay bardagi ile yuvarlak sekiller de kesebilirsiniz. Onceden isitilmis kizgin firinda uzerleri cok hafif kizarana kadar pisirin.


Kurabiyeleriniz soguduktan sonra aralarina recel surup yapistirin. Kurabiyelerin yarisini cikolata sosuna ve ceviz icine bulayip servis yapin.






2 comments:

Anonymous said...

Tadi muhtesem goruntusu can alici ,kutusu bile dikkat cekiciydi.
Walla kocam bu kurabiye Natalie'den alinmis galiba deyince ev yapimi oldugunu soylemek zevki de bana kismet oldu.
Ellerine saglik Nevincim...

nigar said...

Kesinlikle mukemmel bir kurabiye!! Hem goze hem damaga hitap ediyor. Guzel tariflerini bizimle paylastigin icin tesekkurler Nevin cigim..