Wednesday, August 13, 2008

zeytinli ekmek






sevgili melahatin istek yapmasi uzerine iste zeytinli ekmek :)



malzemeler: 1+1/3 cup su



2 yemek kasigi sut tozu (arzuya gore)



1+1/2 yemek kasigi tuz



1 yemek kasigi toz seker



2 yemek kasigi tereyag veya margarin



3+1/4 cup un



1 yemek kasigi toz maya



zeytinli harc icin : kucuk bir kavanoz zeytin ezmesi (ben marmarabirlik zeytin ezmesi en kucuk



kavanozlardan- 175 grm kullaniyorum)



2 tatli kasigi dolu dolu salca



karabiber, kirmizi pul biber, kekik vs.



yapilisi: hamur malzemelerini ekmek makinasina koyup hamur yapiyorum. hamuru kendiniz hazirlarsaniz yogurma islemi bittikten sonra hamurun biraz kabarmasini bekleyin. bu arada zeytinli ic harcini hazirlayin. bunun icin butun malzemeleri guzelce karistirin. mayalanan hamurun uzerine bir miktar sivi yag dokun. hamuru iki parcaya bolup ilk parcayi tezgahin uzerine alin. hamuru yagla elinizle bastirarak ve etrafindan cekistirerek incelte incelte acin. unla degil ve alimizle aciyoruz. uzerine hazirldaginiz zeytinli harcin yarisini heryerine gelecek sekilde elinizle surun. hamuru bir tarafindan baslayarak rulo yapin ve butun olarak yaglanmis tepsiye koyun. diger hamuru da ayni sekilde hazirlayin. uzerine yumurta sarisi surup susam ve corek otu serperek. iki kati kadar tepsi mayasinin gelmesi icin bekleyin. kizgin firinda 350c de pisirin. (180c tr icin) biraz icini cektikten sonra dilimleyerek ilik olarak servis yapin.