Tuesday, September 30, 2008

cicek sepeti


bu bayram cocuklar icin degisik birseyler hazirlamak istedim. www.wilton.com adresinde cok guzel cikolata suslemeleri var. uzun zamandir onlari inceliyordum. biraz zahmetli olacaklar gibi geldi ama denemeye deger diye dusundum. bu guzel cikolatalar icin malzemelerim:

ozel renkli eritmelik cikolatalar
plastik kaliplar
lolipop cubuklari

yapilisi:
renkli cikolatalari, istediginiz renkleri ayri kaplarda benmari usulu veya microwave ile eritin. oncelikle ciceklerin ortalarini firca ile tek renk cikolata ile doldurun. buzdolabinda dondurduktan sonra diger renkli cikolata ile kalibin icini tamamen doldurun. firca ile kalibin icine kucuk darbelerle vurun ki icindeki kabarciklar yuzeye ciksin. lolipop cubuklarini erimis cikolatalrin uzerine yerlstirin ve iyice cikolataya bulanmasini saglayin. tekrar buzdolabinda dondurun. cucbuklardan tutarak cicek cikolatalarinizi kaliptan cikarin. arzu ettiginiz sekilde paketleyip servis yapabilirsiniz.
yapim esnasinda biraz yoruldum ama bu sabah bayram yerinde cocuklar kadar buyukler de cikolatalrima ilgi gosterince ve iltifatlar gelince butun yorgunluguma degdi :)

No comments: