Saturday, September 6, 2008

pideli kofte


mlzemeler:
300 gr. dana kiyma
200 gr. koyun kiyma
bir kucuk boy rendelenmis sogan
3-4 dilim ufalanmis ekmek ici
tuz, karabiber

servis icin:
pide
yogurt
iki domates
iki-uc adet sivri biber
2 yemek kasigi domates salcasi
iki subardagina yakin su
2 yemek kasigi tereyagi

yapilisi:
kofte malzemelerini kiyma iyice ozlesene kadar yoguralim. ve koftelerimizi hazirlaylim. mumkunse izagara da veya firinin izgarsinda pisirelim. diger tarafta biberleri ve halka halka dogradigimiz domatesleri de izgarada pisirelim. pideleri kucuk kusbasi dograyalim. (ben kendi yaptigim ramazan pidesini kullandim) yine ayri bir yerde tereyagi ile salcayi biraz kavuralim. suyu ilave edelim ve kaynamaya birakalim. servis tabagina once yiyebilecegimiz kadar pidelerden koyalim. uzerine salcali sos gezdirelim ve pisirdigimiz kofteleri dizelim. tabaginin bir kenarina iki kasik yogurt, birer tane biber ve domates koyalim. sicak servis yapalim.

No comments: