Saturday, September 6, 2008

Ramazan Pidesi


orjinali kadar olmasada idare eder...

malzemeler:
3 su bardagi un
1 subardagi+2 yemek kasigi ilik sut
1,5 tatli kasigi toz maya
2 yemek kasigi tereyag veya margarin
1,5 cay kasigi tuz
1 tatli kasigi seker
uzeri icin:
1 yumurta
susam, corekotu vs.

yapilisi:
hamur malzemelerini genis ve derince bir kapta karistirarak homojen bir hamur elde edelim. hamur iki kati olana kadar mayalandiralim. tepsimizi cok az sivi yag ile yaglayalim. uzerine varsa misir unu veya sade un serpelim. pidemizi tepsinin icine elimizle bastirarak yaydiralim. uzerine cirpilmis 1 yumurta surelim ve susam serpelim. tepsi mayasinin gelmesi icin yarim saat daha bekleyelim. onceden isitilmis firinda uzeri kizarana kadar pisirelim. uzerine bir tepsi kapatarak icini cekmesi icin biraz bekleyelim.

No comments: