Tuesday, February 3, 2009

kuru patlican ve biber dolmasi


malzemeler:
2 bardak pirinc
1 adet kuru sogan
zeytinyag
nane
sumak
tuz
karabiber
kimyon
1 yemek kasigi biber salcasi
veya yarim yemek kasigi biber salcasi
yarim yemek kasigi domates salcasi karistirabilirsiniz
yeteri kadar kuru biber ve patlican

yapilisi:
ic malzemelerinin hepsini bir tencereye koyalim. bir bardak su ilave ederk kisik ateste pirincin yari kivamda pismesini saglayalim. ayri bir yerde kaynayan suyun icine kuru biber ve patlicanlari atalim. yumusayinca delikli kepce ile bir tabaga cikaralim. cok yumusamamalarina dikkat edelim, cunku doldururken yirtilabilirler.
doldurdugumuz patlican ve biberlerimizi tencereye siraliyalim. 1,5 bardak kadar su ilave edelim. kaynamaya basladiktan sonra ocagimizin altini kisalim ve pirincler uzayana kadar pisirelim. soguduktan sonra servis yapalim.

1 comment:

Mutfakta Omur said...

tabi getirirsin turkiyeden kuru patlicanlari doldurursun dimi boyle:) biz nerden bulucazda yapicaz simdi bu yemegi soyle bakalim:)eline saglik.