Tuesday, October 6, 2009
manisa kebabi
krep icin malzemeler:
3 yumurta
2 su bardagi sut
1,5 su bardagi un
1 cay bardagi sivi yag
ic harci icin:
yarim kilo kuzu eti
1 sogan
2 buyuk boy patates
bir kase mantar
siviyag
tuz, karabiber
yapilisi:
oncelikle kuzu etini bir miktar siviyag ve sogan ile kavuralim. icine dogranmis mantarlari da ilave ederek biraz daha kavuralim ve yarim bardak su ile etler iyice yumusayincaya kadar pisirelim. ayri bir yerde kup kup dogradigimiz ve kizarttigimiz patatesleri, tuz ve karabiberi ilave ederek ic harcimizi hazirlayalim.
diger tarafta krep malzemelerini mikserde cirpalim. hazirlanan krep hamurundan ince krepler yapalim.
bir kasenin icine bir adet krebi yayalim. icine bir kasik ic harctan koyalim ve bohca gibi katlayalim. katlama yerleri alta gelecek sekilde hazirladigimiz kebaplari hafif yaglanmis tepsiye siraliyalim. uzerlerine bir parca kasar peynir, birer dilim domates ve biber yarelestirelim. ve 350 derece firinda uzerindeki malzemeler kizarana kadar pisirelim.
not: ben yine tembellik ettim ve kebaplarimi krep yerine tortilla ile hazirladim.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment