Tuesday, October 27, 2009

mantarli tavuk


cooking class heyecani devam ediyor. yemek derslerini ben veriyorum, ama bu sayede bende bilmedigim degisik yemekler denemis oluyorum. mesela gecen hafta azeri haftasi idi. azeri arkadaslar cok guzel yemekler yaptilar. ayrintilari blog adresimizden gorebilirsiniz. simdi gelelim iki hafta sonra yapacagimiz yemegin denemesine :)

mantarli tavuk
malzemeler:
yarim kg tavuk gogsu
10 adet kultur mantari
bir orta boy kuru sogan

besamel sos:
3 corba kasigi un
1 litre sut
tereyag
kasar peynir rendesi

yapilisi:
soganlari biraz sivi yag ile soteleyelim. kucuk dogranmis mantarlari ve kup kup dogranmis tavuklari ilave edelim ve yuksek ateste soteleyelim. suyunu salarsa tekrar cekene kadar kavuralim. biraz tuz ve bahart ilave edelim, ve bir firin kabina bosaltalim. ayri bir tencerede bir miktar tereyagini un ile kavuralim. sutu ilave edelim ve muhallebi kivamina gelinceye kadar pisirelim. pistikten sonra tuzunu ilave edelim ve ocagi kapatalim. mantarli tavugun uzerine besamel sosu dokelim. kasar peynir serpelim ve uzeri kizarana kadar firinda pisirelim.

No comments: