Sunday, January 3, 2010

gul tatlisi


bu tatliyi canim annem yazin yapmisti. tadi tulumba tatlisina cok benziyor. yapmasi biraz mesakkatli oldugu icin yapamam diye tarifini almamistim bile. simdilerde tulumba tatlisi burnumda tutunce tarifini aldim ve kollari sivadim. ama degdi yaniii :)

malzemeler:
4 su bardagi un
1 cay kasigi karbonat
1 yumurta
2 corba kasigi yogurt
1 cay bardagi erimiz yag
1 sise maden suyu
yapistirmak icin bir yumurta aki
serbeti icin:
2 su bardagi su
2,5 subardagi seker
2-3 karanfil
bir parca limon

yapilisi:
once serbeti hazirlayalim ve sogutalim.
unve karbonati karistiralim ve unun ortasini havuz gibi acalim. butun malzemeleri havuzun ortasina koyalim ve yumusak bir hamur oluncaya kadar yoguralim. hamuru iki parcaya ayiralim ve un yardimi ile tezgahta ince acalim. su bardagi ile, cay bardagi ile, birde sise kapagi ile ucer boy hamur keselim. herbir gul icin uc boy yuvarlak hamurumuz olacak. hamurlarin karsilikli dort kenarindan kesikler yapalim. en buyuk parcayinin ortasina yumurta aki surelim ve orta boy parcayi kesikleri ters istikammette gelecek sekilde uzerine koyalim. ortasina yine yumurta sarisi surelim. en kucuk parcayida kesikleri aksi istikamette gelecek sekilde koyalim ve ortasina hafifce bastirarak yapismalarini sagliyalim. kizgin ve bol yagda kizarttigimiz tatlilari tavadan alip soguk serbete atalim. serbette de soyle bir cevirdikten sonra servis tabagina alalim. uzerlerine hindistan cevizi veya dovulmus ceviz ile servis yapalim.

No comments: