Wednesday, March 23, 2011

patatesli citir borekler

iste katherine hanimin kahvaltisindakilerden bir tanesi.  citir boreklerin tarifini http://www.yesilkivi.com/ adresinden aldim.  gercekten cok guzel oldular.  ellerinize saglik yesilkivi. 

malzemeler:
3 yufka
200 gr beyaz peynir
5-6 adet orta boy haslanmis patates
2 yumurta
1 subardagi sut ve yogurt karisimi
100 gr erimis tereyag
tuz

yapilisi:

Yağı eritin ve soğutun, patatesi ve peyniri rendeleyin, yufka hariç tüm malzemeyi iyice karıştırın.
Yufka-harç+yufka-harç-yufka-harç olacak şekilde üst üste katmanlar hazırlayın.
Yufkanın her iki tarafını 5 parmak genişliğinde olacak şekilde içe katlayın ve gevşek olmayan bir rulo yapın.  Ruloyu ortadan ikiye kesin (dolaba rahat sığması için) ve buzdolabına alarak (ben ağzı kapalı geniş bir kaba aldım) 2-3 saat mümkünse bir gece dinlendirin.  Pişirmeden yarım saat önce dondurucuya alın, hafif donmaya başlayınca dilim dilim kesin ve hafif yağladığınız tepsiye dizin.
200 dereceli önceden ısınmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.

4 comments:

Anonymous said...

Nevin ablacigim bu borekler gercekten cok leziz.. Citir citir kitir kitir; bayildim !!!

Anonymous said...

Nevin Hanim merhaba
Tariflerinizi severek takip ediyorum. Citir borekleri bu sabah yaptim, nasil olacagini merakla bekliyorum. Boregin ic malzemesi bana biraz az oldu gibi geldi. Tarife uyarak yaptim. Boregin citir olmasinin nedeni bu mu?
Tesekkur ederim..

kulkedisi said...

boregi kat kat doseyip rulo yapip kestiginiz zaman ic malzeme tam denk geliyor. ama isterseniz kendi damak tadiniza gore malzemeyi artirabilirsiniz. sevgilerimle..

Anonymous said...

Bu boregi severek yapiyorum. Hem zahmetsiz, hem lezzetli.. Misafirlerimden de her zaman cok guzel geri bildirimler aliyorum :) Teskkurler Nevin Hanim!