Tuesday, August 19, 2008

pilav ve et kavurma


sevgili sureyya bu tarif senin icin diyorum ve tarifime geciyorum..

pirinc pilavi icin malzemeler: 2 su bardagi pirinc

2 su bardagi kaynar su veya et suyu

4 yemek kasigi tereyagi

tuz

yapilisi: pirinci uzerine cikacak kadar ilik su ve bir tatli kasigi tuz ile 15 dakika bekletiyoruz. suzdugumuz pirinci temiz su gelene kadar guzelce yikiyoruz. suyunun tamamen suzulmesi icin biraz bekliyoruz. bu arada tencereye tereyegini aliyoruz. yag eritdikten ve biraz kavrulduktan sonra suzdugumuz pirinci ilave ediyoruz ve pirincler seffaflasana kadar kavuruyoruz. harli atesteyken iki bardak kaynar suyu icine bosaltiyoruz. tuzunu ayarlayip kapagini kapatiyoruz. pilav fokur fokur jaynadiktan sonra ocagi tamemen kisiyoruz ve suyunu tamamen cekene kadar pisiriyoruz. 15 dakika demlendikten sonra servis yapiyoruz.

et kavurma icin malzemeler: kusbasi dogranmis et (miktar vermiyorum, kendinize gore

ayarlayabilirsiniz)

tereyag

tuz

yapilisi: kusbasi dogranmis etleri kani tamamen gidene kadar yikiyoruz. tencerede etlerimizi uzerini bir miktar gecene kadar su ile pisiriyoruz. uzerine biriken kopukleri almayi unutmayin. bu kopukler etin suyunu bulandiriyor. ayri bir tencerede tereyagini eritiyoruz. pisen etleri delikli bir kepce ile alip tereyagin uzerine ilave ediyoruz. tuzunu ilave ediyoruz. icine kacirdigimiz suyunu cektiriyoruz ve tereyaginda etlerimizi kavuruyoruz.

2 comments:

Mutfakta Omur said...

Demek sen blog kurarsinda haber vermezsin vay hain vay:) Ellerine saglik yemeklerin cok guzel gorunuyor. Ayrica blogunun devamini dilerim tebrikler:)

Anonymous said...

oooooo sende hic eklemiyosun tarifler.Sabah aksam bakiyorum karsimda etli pilav.Yeni tarif please...

didem