Monday, March 30, 2009

beze


yasasin! bu sefer tutturdum galiba :) aman cok ugrastim ben bu tarifi tutturabilmek icin. ama sonunda basardim galiba. sevincle ve gururla tarifime geciyorummm..

malzemeler:
3 yumurta aki
3 cay bardagi toz seker


yapilisi:
dikkatlice ayirdiginiz yumurta beyazlarini uzeri kapali bir kap icinde 24 saat oda sicakliginda bekletin. bu surenin sonunda derin bir porselen kasenin icerisinde sekerle birlikte uzun sure cirpin. mikseri durdurdugunuzda kreamanin aldigi son sekil bozulmuyorsa kivami olmus demektir. firini 280 dereceye isitin. tepsiye yagli kagit serin ve iki kasik yardimi ile bezelerinizi kagit uzerine sirasiyla duzgun bir sekilde koyun. isinan firini kapatin ve bezeleri firinda uzerlerinin kurumasi icin bir saat bekletin. firini tekrar 280 dereceye getirin ve 15-20 dakika iclerininde kurumalari icin pisirin. firini kapatip soguyuncaya kadar firinda birakin ve bezelerin iyice kurumalarini saglayin. soguduktan sonra dikkatlice yagli kagitlardan ayirin. eger ayirmakta zorlanirsaniz arkalarina cok az su surebilirsiniz. agzi iyi kapanan bir kap icinde muhafaza edebilirsiniz.

2 comments:

raziye said...

Ellerine saglik Nevincigim.Tatlari da goruntusu kadar guzel olmus.Gerci cogunu ben yedim ama cocuklar da geri kalan ucunu paylasirlar artik.....

yeni tat said...

merhaba Nevincigim,

esimin cok sevdigi bir tatlidir beze, en kisa zamanda deneyip sonucu sana soylecegim. denemeye pek cesaret edememistim bende tesekkur ederim tarifin icin...